CV - Dr. Tauland Qyrdedi

Emri: Tauland Qyrdedi
Adresa: Njesia bashkiake nr.5,Rr “Irfan Tomini”, Pall 18, Shk 3, Ap 8 Tirane
Mobile: +355 67 30 18 627
E-mail: qyrdedi73@yahoo.com
Kombesia: Shqipetare
Datelindja: 27/10/1973EKSPERIENCA PROFESIONALE

• Nga viti 2011 e ne vazhdim - Klinika e Terapise Hiperbarike me Oksigjen dhe e Trajtimit te Plageve te pasherueshme "Aymed Tirana", Tirane, Shqiperi
• Pozicioni - Mjek Specialist i Mjekesise se Nenujit dhe Mjekesise Hiperbarike
• Pergjegjesite dhe aktivitetet kryesore - Drejtues i Klinikes, Menaxhues i terapise hiperbarike me oksigjen, trajtimi i te gjitha llojeve te semundjeve te cilat kane si indikacion terapine hiperbarike me oksigjen.

• Datat 2008-2011 - NPDD Project Duqum, Oman
• Lloji i aktivitetit - Ndertim Nenujor
• Pozicioni - Mjek Specialist
• Pergjegjesite dhe aktivitetet kryesore - Trainimi i zhytesave, parandalimi dhe mjekimi i semundjeve te zhytjeve, kontrolli dhe pergatitja e programeve ditore te zhytjeve

• Datat 2006-2008 - Oksipol Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi, Sahrayicedid Mah, Derya Sok, No 11/A Stamboll, Turqi
• Lloji i aktivitetit - Poliklinike e Mjekesise se Nenujit dhe Hiperbarike
• Pozicioni - Mjek Specialist i Mjekesise se Marines dhe Mjekesise se Nenujit
• Pergjegjesite dhe aktivitetet kryesore - Menaxhues i terapise hiperbarike me oksigjen, trajtimi it e gjitha llojeve te semundjeve te cilat kane si indikacion terapine hiperbarike me oksigjen

• Datat Tetor 2005 – Prill 2006 - Forcat e armatosura te Shqiperise, Rregjimenti Komando Mosul Irak
• Lloji i aktivitetit - Misioni “Liria e Irakut”
• Pozicioni - Mjeku i kontigjentit shqipetar
• Pergjegjesite dhe aktivitetet kryesore - Parandalimi dhe mjekimi i semundjeve te ushtarakeve te kontigjentit shqipetar dhe trainimi i ndihmesmjekeve te ketij kontigjenti

• Datat 2004-2005 - SUQU Spitali Universitar Qendror i Ushtrise, Rr “Lord Bajron” Laprake, Tirane
• Lloji i aktivitetit - Sherbim Mjekesor Tretesor
• Pozicioni - Shef i sherbimit dhe i edukimit shendetesor
• Pergjegjesite dhe aktivitetet kryesore - Pergatitja e programeve te trainimit dhe edukimit te stafit ushtarak

• Datat 2002-2004 - GATA Haydarpasa Egitim ve Arastirma Hastanesi, Uskudar, Stamboll Turqi
• Lloji i aktivitetit - Akademi Ushtarake Mjekesore, Spital Universitar
• Pozicioni - Specializant - Menaxhimi i terapive Hiperbarike me Oksigjen, traitimi i te semureve, kontrolli dhe organizimi i personelit te mesem te klinikes, pjesetar i grupit te mjekeve te studimeve shkencore

• Datat Korrik – Dhjetor 2001 - Drejtoria e Shendetit Publik, Qendra Shendetesore, Komuna e Pogonit, Gjirokaster
• Lloji i aktivitetit - Sherbim Shendetesor Paresor
• Pozicioni - Mjek i Pergjithshem
• Pergjegjesite dhe aktivitetet kryesore - Parandalimi dhe trajtimi I semundjeve ne popullesine e komunes Pogon

• Datat Maj 1999 – Maj 2001 - International Medical Corps (IMC), Kodra e shtufit, Gjirokaster
• Lloji i aktivitetit - OJQ, Organizate Humanitare Mjekesore
• Pozicioni - Udheheqes i grupit te punes ne terren, dhe i grupit mjekesor
• Pergjegjesite dhe aktivitetet kryesore - Organizimi dhe mbarevajtja e projektit ABC ne sherbimin paresor te rretheve Gjirokaster, Tepelene

• Shtator 1998 – Prill 1999 - International Medical Corps (IMC), Tirane.
• Lloji i aktivitetit - OJQ, Organizate Humanitare Mjekesore
• Pozicioni - Anetar i grupeve te emergjences gjate krizes se Kosoves ne rrethe te ndryshme te vendit
• Pergjegjesite dhe aktivitetet kryesore - Dhenia e ndihmes se grupeve te civileve Kosovare te strehuar ne kampe, ne rrethe te ndryshme te vendit

EDUKIMI DHE TRAINIMET

• Datat 2002-2004 - GATA Haydarpasa Egitim ve Arastirma Hastanesi, Uskudar, Stamboll Turqi: Akademi Ushtarake Mjekesore, Spital Universitar
• Pikat kryesore te ketij programi trainimi - Specializim ne degen e Mjekesise se Marines dhe Mjekesise se Nenujit qe konsiston ne trainimin ne Terapine Hiperbarike me Oksigjen, njohuri mbi zhytjet ne uje dhe parandalimin dhe trajtimin e semundjeve te zhytjeve, trajtimin e semundjeve si: Emboli Gazore, Gangrena Gazore, Intoksikacioni nga Monoksidi i Karbonit, Insuficenca e qarkullimit periferik arterial te gjakut, Osteomieliti Kronik, Plaget e pasherueshme si Kemba Diabetike etj.
• Titulli i dokumentit te kualifikimit - Diplome Specializimi

• Datat 1992-1999 - Fakulteti i Mjekesise, Dega Mjekesi e Pergjithshme, Universiteti i Tiranes
• Pikat kryesore te ketij programi trainimi - Program i fakultetit te mjekesise dega Mjekesi e Pergjithshme
• Titulli i dokumentit te kualifikimit - Diplome

• Datat 1988-1992 - Shkolla e mesme e pergjithshme “Asim Zeneli” Gjirokaster
• Pikat kryesore te ketij programi trainimi - Programi shteteror per shkollat e mesme te pergjithshme
• Titulli i dokumentit te kualifikimit - Diplome e shkolles se mesme

• Datat Prill-Korrik 2002 - Kara Lisan Okul Komutanligi Kucukyali Istanbul: Shkolla Ushtarake e Gjuheve, Turqi
• Pikat kryesore te ketij programi trainimi - Programi “Turkce Ogreniyoruz”per mesimin e gjuhes turke
• Titulli i dokumentit te kualifikimit - Diplome

• Datat Prill-Maj 2000 - International Medical Corps (IMC) dhe Ministria Shqipetare e Shendetesise
• Pikat kryesore te ketij programi trainimi - Trainim ne Sherbimin Shendetesor Paresor
• Titulli i dokumentit te kualifikimit - Certificate of Completion

• Datat Maj-Korrik 1998 - Departamenti i Mjekesise Sportive ne Institutin e Larte te Kultures Fizike “Vojo Kushi” Tirane
• Pikat kryesore te ketij programi trainimi - Program i departamentit te mjekesise sportive per specializimin pasuniversitar, fizio-kinezo-masazho-terapi
• Titulli i dokumentit te kualifikimit - Deshmi

AFTESI TE NDRYSHME PERSONALE

GJUHA E NENES - SHQIPE

GJUHE TE TJERA
ANGLISHT
• Lexim - Shume mire
• Shkrim - Mesatar
• Komunikim - Mesatar

TURQISHT
• Lexim - Shume mire
• Shkrim - Shume mire
• Komunikim - Shume mire

FRENGJISHT
• Lexim - Mire
• Shkrim - Mire
• Komunikim - Mire

ITALISHT
• Lexim - Mire
• Shkrim - Mire
• Komunikim - Mire

SOCIALE
• Karakter pozitiv, te forte dhe aftesi shume te mira komunikimi
• Eksperience pozitive pas banimit dhe punesimit ne shtete si Irak, Oman Turqi.


ORGANIZIMI
Gjate punes ne shtete dhe pozicione te ndryshme pune kam perfituar dhe shfaqur aftesi shume te mira ne orgazimin dhe menxhimin e detyrave te ndryshme personelit dhe te klinikave qe kam drejtuar.

TEKNOLOGJI
• Njohuri te mira ne perdorimin e kompjuterit ne programet si Mikrosoft Windows, word, excel, power point, internet etj.
• Njohuri shume te mira te sistemit te Dhomave me Presion: Dhomave Hiperbarike

SPORT DHE MUZIKE • I trainuar ne sporte si Futboll, Volejboll, Gjimnastike
• Pjesemarrje te shpeshte ne grupet e kengeve polifonike labe

INFORMACIONE TE TJERA
STUDIME DHE PUBLIKIME SHKENCORE

• Hyperbaric oxygen therapy used to treat radiation injury: two case reports. Ostomy Wound Manage. 2006 May Yildiz S, Cimsit M, Ilgezdi S, Uzun G, Gumus T, Qyrdedi T, Dalci D.

• Investigation of the effect of hyperbaric oxygen on experimental cyclosporine nephrotoxicity. Basic Clin Pharmacol Toxicol. 2006 Feb Atasoyu EM, Yildiz S, Cimsit M, Cermik H, Qyrdedi T, Evrenkaya TR, Aktas S, Uzun G, Bilgi O, Gultepe M.

• Visual loss as a late complication of carbon monoxide poisoning and its successful treatment with hyperbaric oxygen therapy. Swiss Med Wkly. 2004 Oct Ersanli D, Yildiz S, Togrol E, Ay H, Qyrdedi T.

• Phagocytic activity of neutrophils improves over the course of therapy of diabetic foot infections.J Infect. 2007 Oct Top C, Yildiz S, Oncül O, Qydedi T, Cevikbaş A, Soyogul UG, Cavuşlu S.

• Central nervous system oxygen toxicity during routine hyperbaric oxygen therapy.Undersea Hyperb Med. 2004 Summer Yildiz S, Ay H, Qyrdedi T.